"З нагоди Міжнародного дня інвалідів"

4 грудня 2012

ЗВЕРНЕННЯ

Шановні співвітчизники!

Уся світова спільнота 3 грудня відзначає Міжнародний день інвалідів.

На долю людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, їх духовного та культурного зростання, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики держави.

Переконаний, що реалізація нових соціальних ініціатив сприятиме інтеграції таких людей у сучасне суспільство, забезпеченню підтримки їх сімей.

Закликаю всіх відкрити свої серця для добра, перейнятися проблемами людей з обмеженими можливостями, створити для них умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних.

Бажаю вам і вашим рідним доброго здоров’я, довголіття, оптимізму та благополуччя.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

Дорогі співвітчизники!

Відзначення щороку Міжнародного дня інвалідів — це визнання прав людей з особливими потребами на повноцінне життя, привернення уваги суспільства до необхідності створення умов для інтеграції понад двох з половиною мільйонів наших громадян з інвалідністю в усі сфери життя країни.  

Посилення соціального захисту та підтримки інвалідів є одним з пріоритетів діяльності уряду. 

Завдання держави та кожного з нас — і надалі спрямовувати свої зусилля на розв’язання насущних проблем інвалідів, керуючись принципами гуманізму і справедливості. 

Наш обов’язок допомагати цим людям, насамперед своєю увагою та чуйністю, добрим словом і конкретними ділами. 

Звертаюся зі словами глибокої шани та поваги до всіх тих, хто виявляє мужність і виняткову силу волі, непохитну віру в життя, долаючи нелегкі випробування долі.

Бажаю Вам та Вашим родинам доброго здоров’я, невичерпної енергії, оптимізму, сил і наснаги, родинного затишку!

З повагою 

Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua