"За 3 хвилини Гігантський Boeing 747 перетворюється на купу металобрухту"

20 липня 2012

«ДРУГЕ ЖИТТЯ». Списані Boeing 747 в Британії відправляються на найбільше в країні «кладовище» старих літаків на базі в аеропорту Котсволд. З лайнерів витягують все цінне обладнання, після чого повітряний гігант буквально за кілька хвилин перетворюють на металобрухту, передає ТСН з посиланням на BBC та The Daily Mail.

Загалом весь процес триває близько трьох днів, в результаті чого 230-тонний пасажирський літак стає просто купою заліза, пише The Daily Mail.

На першому етапі з Boeing знімають близько 130 тонн обладнання – шасі, навігаційну систему, всю електроніку. Коли від гіганта лишається самий каркас, його підминає під себе екскаватор. Весь процес руйнування британські журналісти BBC, які відвідали базу, зафіксували на відео.

За три хвилини від літака вартістю в понад 300 млн доларів залишається купа понівеченого металу. «Друге життя» він отримує уже як вторинний алюміній, що використовується для виготовлення банок для газованих напоїв, коробок для печива, велосипедних рам і дисків на автомобілі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua