"За англійця вимагали 30 тисяч"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
13 березня 2013

ВИКРАДЕННЯ. Днями до Дніпропетровська прибув 49-річний громадянин Великобританії і оселився в одному з готелів міста. Прожити у ньому встиг усього два дні — вночі іноземного туриста звідти викрали невідомі. Згодом зниклий зателефонував родичам за кордон і повідомив, що за його звільнення бандити вимагають  30 тисяч доларів США. Гроші треба було перерахувати електронним банківським переказом. Але сподівання викрадачів на викуп не виправдалися. Родичі іноземця звернулися через дипломатів по допомогу до Служби безпеки України.

Не пройшло й доби, як українські правоохоронці знайшли і звільнили заручника, якого злочинці везли в автомобілі з Дніпропетровська у напрямку Харкова. Бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» визволили британця і затримали трьох його викрадачів. Ними виявилися громадяни України 1970, 1979 та 1958 років народження, один з яких, за попередньою інформацією, — колишній харківський міліціонер.

Як повідомив речник УСБУ в Дніпропетровській області Ігор Воловик, слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч.З ст.146 Кримінального кодексу України («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене організованою групою»). Злочинцям загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Решту подробиць зухвалого викрадення іноземця правоохоронці не повідомляють. Наразі слідство продовжують органи прокуратури. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua