" За командні ліцензії ще треба поборотися"

Оксана ГОЛОВКО
3 листопада 2015

На етапі світового Кубка з фехтування, який відбувся минулих вихідних у французькому Орлеані, українські шаблістки двічі підіймалися на п’єдестал пошани.  Медальну ходу відкрила наша олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, яка в індивідуальній першості здобула для України срібну медаль. А потім разом з колегами по збірній — Оленою Вороніною, Оленою Кравацькою та Галиною Пундик — Ольга посіла перше місце у командній першості: наші дівчата «закололи» у фіналі росіянок.

Ця  перемога ще на крок наблизила українську команду до здобуття командної ліцензії на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. Попереду у шаблісток ще два етапи — в Афінах (31 січня) та в Генті (21 лютого).

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав дівчат, тренерський склад збірної та національну Федерацію фехтування з чудовими здобутками в Орлеані, побажавши подальших гарних виступів на шляху до олімпійського Ріо.

Тим часом у Глазго (Велика Британія) на світовій першості зі спортивної гімнастики  лідер української збірної Олег Верняєв не зміг відстояти свій титул чемпіона світу і здобув срібну  медаль у вправах на паралельних брусах з результатом 16.066. Утім цим результатом  Олег гарантував  собі заповітну путівку на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. Абсолютний чемпіон Європи Олег Верняєв посів також  четверте місце у багатоборстві і опорному стрибку та шосте — на коні. Золото в абсолютній першості — ушосте поспіль(!) — виграв тепер легендарний японський гімнаст Кохей Утімура. Срібна медаль дісталася відкриттю Глазго — 19-річному кубинцеві Манріку Ларде. А «бронза» — представникові Китаю Денга Шуді.

Щодо інших наших спортсменів, то п’ятим місцем в опорному стрибку вдовольнився  бронзовий призер Олімпійських ігор у Лондоні Ігор Радивілов. 

За підсумками чемпіонату світу у Глазго, вісімка кращих команд вже може пакувати валізи до Ріо-де-Жанейро, а ось  команді українських спортивних гімнастів, яка  не потрапила до першої вісімки, аби вибороти ліцензію на Олімпіаду-2016, треба якнайкраще виступити на  передолімпійському тижні в Бразилії у квітні наступного року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua