"За комунальників взялася Генпрокуратура"

14 лютого 2012

ЗАБОРГОВАНІСТЬ. Перевірка підприємства НАК «Нафтогаз України» Генеральною прокуратурою викликана станом розрахунків за спожитий підприємствами теплокомуненерго газ. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк під час селекторної наради з регіонами, яка відбулася минулої п’ятниці в Кабінеті Міністрів.

«Генеральна прокуратура розбирається з «Нафтогазом», чому не йдуть розрахунки», — сказав він і звернувся до керівництва регіонів з вимогою підвищити рівень виплат за спожитий газ, оскільки «можливі судові позови». Про це повідомило інформаційне агентство УНІАН.

За даними НАК «Нафтогаз України», підприємства теплокомуненерго заборгували за спожитий у 2012 році газ 1,857 млрд грн. Станом на 6 лютого вони з початку року спожили природного газу на суму 2,5 млрд грн, сплатили — 597,4 млн грн, зокрема пільгами і субсидіями — 30,8 млн грн. Середній по Україні рівень розрахунку за газ становить 24,3%.

Також, за даними НАК «Нафтогаз України», заборгованість підприємств теплокомуненерго за спожитий у 2011 році газ становить 6,054 млрд грн, а середній рівень розрахунків за газ у 2011 році — 64,1%. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua