"За кордоном навчатимуться найкращі"

22 травня 2012

ПРОГРАМА. Під головуванням першого заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми відбулося засідання конкурсної комісії з відбору на навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.

Розглянувши справи 306 претендентів, конкурсна комісія рекомендувала направити на навчання або стажування у провідні закордонні виші 206 осіб: 139 студентів, 22 аспіранти та 45 науково-педагогічних працівників. У цілому  до міністерства надійшло понад 1000 пропозицій із 60 університетів.

До слова, бюджетну програму з навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних закордонних вищих навчальних закладах запроваджено за ініціативи Прем’єр-міністра Миколи Азарова в 2011 році.

Тоді міністерство направило до провідних закордонних вишів 275 осіб з 36 вищих навчальних закладів: 106 студентів, 82 аспіранти та 87 науково-педагогічних працівників.

Як повідомляє прес-служба Міносвіти, цього року державним бюджетом передбачено на фінансування програми з навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах світу 44,1 млн грн. Це дає змогу направити за кордон не менш ніж 300 осіб. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua