"За місяць у Южному розпочнеться будівництво LNG-термінала "

9 жовтня 2012

ПЕК. Будівництво українського термінала з приймання та регазифікації скрапленого газу в Южному розпочнеться в середині листопада. Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

«Цей процес уже має незворотний хід. Орієнтовно 15 листопада ми починаємо фізичну стадію будівництва. Проект затверджений урядом, пройшов усі необхідні стадії, зараз відбувається процес структурування консорціуму інвесторів. Ми очікуємо, що в середині листопада офіційно розпочнуть будівництво і, відповідно, створення консорціуму», — зазначив Владислав Каськів.

Проект «LNG Україна» передбачає будівництво термінала для регазифікації, тобто перетворення скрапленого газу із рідкого стану в газоподібний. Його будуватимуть на Одещині в районі міста Южного — поблизу морського   порту. Вартість будівництва, згідно з техніко-економічним обгрунтуванням, що розробляла іспанська компанія «Сокоїн», становитиме 846 млн євро.

Будівництво здійснюватимуть у два етапи. Перший — це будівництво плавучої установки для регазифікації та зберігання газу з максимальною потужністю 5 млрд кубометрів, повідомляє Укрінформ. Другий етап полягатиме у будівництві берегового термінала, де зможуть розвантажувати великі танкери скрапленого газу. Його потужність має становити 10 мільярдів кубометрів на рік. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua