"За океаном дбають про Батьківщину"

16 червня 2016

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відгукнувся на запрошення віце-президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена й відвідує цю країну з триденним робочим візитом. У Вашингтоні та Нью-Йорку запланована низка зустрічей, зокрема безпосередньо з Джо Байденом, спікером Конгресу США Полом Райаном, лідерами демократів та республіканців у Конгресі США. Окрім цього, у планах Прем’єра — спілкування з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер, міністром фінансів США Джейкобом Лью, міністром енергетики США Ернестом Монізом. А також — участь у щорічній конференції Центру українсько-американських відносин, зустріч з провідними експертами в Атлантичній Раді.

А розпочиналася робоча поїздка із зустрічі з українською громадою та лідерами єврейських організацій США. Прем’єр звернувся до керівників організацій української громади США: «Ви робите дуже велику справу для України й українців. Ваша міжнародна активна позиція, яка привертає увагу до України, ваші волонтерські зусилля, підтримка наших воїнів, підтримка різних програм — ми це відчуваємо. Це надзвичайно важливо в такий важкий час».

Він поінформував про пріоритети роботи уряду, зокрема щодо забезпечення макроекономічної стабільності та створення сприятливого бізнес-клімату. А потім розповів про вжиті Кабінетом Міністрів кроки. Перелік складався із запровадження єдиної ринкової ціни на газ, децентралізації, початку реформування державної служби, підготовки до запровадження електронного декларування державних службовців, а також публічної приватизації державних підприємств. Не оминув увагою Володимир Гройсман і роботу над створенням Агентства супроводження інвестицій.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, учасники зустрічі обговорили стан справ на Донбасі, проведення реформ в Україні та зрушення в процесі боротьби з корупцією.

Тим часом міністр інфраструктури Володимир Омелян провів у Вашингтоні зустріч із заступником міністра торгівлі США Брюсом Ендрюсом. Він заявив посадовцю, що Україна високо цінує підтримку американських партнерів і розраховує на поглиблення співпраці. Один із можливих напрямів — технічна та експертна допомога Міністерству інфраструктури в питанні створення Дорожнього фонду.

Володимир Омелян окреслив шляхи реформування дорожньої, морської та залізничної галузей, наголосивши, що створення Дорожнього фонду та децентралізація Укравтодору — це ключові пріоритети діяльності очолюваного ним відомства.

Сторони домовилися, що в середині липня до України прибуде американська делегація. До її складу увійдуть представники міністерства торгівлі США та американських компаній. Їхня мета — налагодження діалогу щодо поглиблення співпраці з Україною.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua