"За «правду» з ножем"

Світлана ГАЛАУР
29 вересня 2012

КРИВАВА БІЙНЯ. У Зміївському районному суді на Харківщині пенсіонер-позивач поранив свого сусіда — представника відповідача. Кривава бійня сталася під час розгляду звичайної громадянської справи про межі земельної ділянки і завершилася для обох її учасників реанімацією. 

Конфлікт розгорівся у перерві слухання позову. 73-річний позивач, на думку якого площа його ділянки була незаконно зменшена на три сотки, напав із ножем і ударив у шию 39-річного представника відповідача й вибіг на вулицю. Там він побачив машину, приставив водієві ножа до живота і наказав їхати, куди він накаже. За кілька метрів водій, якого поранив пенсіонер, вискочив із машини і втік. Після цього нападник вирішив звести рахунки вже зі своїм життям і порізав ножем власну шию.

Нині постраждалий представник відповідача перебуває в місцевій лікарні у важкому стані. Там само — і сам нападник. Обох учасників інциденту прооперували харківські лікарі. І якщо життю пенсіонера нічого не загрожує, то в його опонента пошкоджена сонна артерія, він пережив стан клінічної смерті.

На місці події, як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, працюють прокурор району, керівник структурного підрозділу прокуратури області, слідчо-оперативна група райвідділу міліції, які вивчають усі обставини інциденту. Зокрема під час огляду речей нападника було вилучено чотири заточки кустарного виробництва, що вказує на те, що він заздалегідь готувався до скоєння злочину. На вході до суду не було охорони чи металошукача, отож пенсіонер без проблем проніс холодну зброю до зали суду. Поки що не зовсім зрозумілий мотив злочину, оскільки слухання по цій справі в суді тривали більше року. Прояснити його може сам нападник, якого поки що не дозволяють допитувати лікарі. Правоохоронці підозрюють, що він психічно хворий, але це встановлять експерти. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua