"За рахунку 2:2 фаворитом стає «Севілья»"

30 квiтня 2016

Результативна нічия на чужому полі у першому півфінальному поєдинку Ліги Європи не найкраще закінчення матчу у Львові для  «Шахтаря». Однак і головний тренер «гірників» Мірча Луческу, і гравці української команди  впевнені, що їм до снаги виграти  матч у відповідь.

Про те, що він буде важким для обох команд, заявив і наставник іспанської команди Унаї Емері. «Результат зустрічі підтверджує рівність «Севільї» та «Шахтаря». Ця нічия відповідає ходу гри та є об’єктивною», — заявив він.

У четвер підопічні Мірчі Луческу пропустили першими вже на шостій хвилині, однак відповіли двома точними ударами ще до перерви. На 23-й хвилині Ракицький віддав пас через центр на Марлоса — бразилець вийшов на воротаря і пробив точно в нижній кут воріт. До перерви донеччани забили ще раз: після розіграшу кутового Марлос навісив у штрафний майданчик, а Степаненко головою відправив  м’яч у сітку. На жаль, інших моментів футболісти «Шахтаря» не використали, а створеного гандикапу не вистачило, аби втримати переможний рахунок.

У другому таймі «Севілья» була активнішою і  скористалася нагодою. За порушення правил пенальті  влучно виконав Гамейро.

Капітан «Шахтаря» Даріо Срна  після матчу у Львові зазначив: «Зараз шансів більше у севільців, проте ми не опускатимемо рук. Поїдемо до  Іспанії і битимемося. «Шахтар» переміг своїх попередніх суперників на виїзді, чому б не повторити те саме і з «Севільєю?».

Як 50 на 50 розцінюють шанси на вихід до фіналу і гравці «Севільї». Приміром український легіонер біло-червоних Євген Коноплянка, якого  тренер визнав корисним гравцем матчу, хоча й замінив на початку другого тайму, зауважив, що результат львівської зустрічі прийнятний для обох команд. Такої ж думки і його товариш по команді Гамейро, який врятував «Севілью» від поразки. А от бразильський півзахисник «Шахтаря» Марлос, який забив перший м’яч і віддав гольову передачу у другому результативному епізоді,  розчарований нічийним рахунком і вважає, що 2:2 роблять фаворитом «Севілью».

За будь-яких обставин матч 5 травня  буде цікавим. І вже за тиждень ми дізнаємося, чи наблизиться чинний чемпіон Ліги Європи до другого поспіль трофея.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua