"За рік Харківщина подвоїла кількість мільйонерів "

31 травня 2012

МІЛЬЙОНЕРИ, ЯК «ГРИБИ»  ПІСЛЯ ДОЩУ. Цього року в Харківській області 97 громадян задекларували дохід понад 1 млн грн, тоді як у 2011 році - 52.

Про це повідомив під час прес-конференції голова Державної податкової служби ДПС у Харківській області Андрій Роздайбіда, повідомляє Gazeta.ua.

За словами Андрія Роздайбіди, що з кожним роком кількість громадян, які надають декларації про свої доходи, збільшується.

Так, в поточному році декларації про свої доходи до районних ДПІ надали 52 837 громадян. З них 23 962 - задекларували доходи, що підлягають обов'язковому декларуванню.

Спілкуючись з журналістами, Андрій Роздайбіда нагадав, що мета деклараційної кампанії не лише забезпечити своєчасну сплату податку на доходи фізичних осіб, а й повідомити громадянам про можливість повернення ними частини коштів у вигляді податкової знижки.

«Так у січні-травні поточного року для отримання податкової знижки декларації надали понад 6 тис. осіб. Із бюджету їм повернуто майже 5 млн грн», - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Андрій Роздайбіда зазначив, що чинне законодавство надає громадянам можливість скористатися правом на податкову знижку протягом усього року.

«Так що ті хто сплачував за навчання у ВУЗах або мав іпотечний кредит, можуть надати до районної податкової інспекції за місцем проживання декларацію про доходи та повернути частину витрачених коштів», - розповів податківець.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua