"За справу беруться багатоборці"

22 березня 2016

У Портленді (США) завершився чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні. Українці виграли на цих змаганнях три медалі. Більше в нашої команди було лише двічі — 1993-го в Торонто п’ять нагород і чотири 1997-го в Парижі. Ще тричі —  у 2004, 2012 і 2014 роках наші легкоатлети вигравали також по три медалі.

На п’єдестал у нашій команді підіймалися Олексій Касьянов («срібло» з семиборства), Анастасія Мохнюк («срібло» з п’ятиборства) й Аліна Фьодорова («бронза» з п’ятиборства). Третім з бігу на 800 метрів серед ветеранів фінішував Олександр Лисенко, однак  результати в цій дисципліні у медальній таблиці чемпіонату не фіксуються.

Один з найперспективніших багатоборців Олексій  Касьянов показав свої найкращі результати сезону в  бігу на 60 метрів і 1000 метрів, а в стрибках з жердиною встановив особистий рекорд — 4 метри 90 сантиметрів. Це вже друге «срібло» українського спортсмена на зимових чемпіонатах світу — перша медаль була здобута в 2012-му році в Стамбулі.

А Анастасія Мохнюк та Аліна Фьодорова, посівши друге та третє місця на чемпіонаті світу в приміщеннях,  не лише здобули бажані нагороди, а й вкотре переписали національну статистику в цій дисципліні.

Так, результат Анастасії (4847 очок) — четвертий за всю історію! Задля цього спортсменці знадобилось оновити особисті рекорди в усіх дисциплінах (крім бігу на 800 метрів) у закритих приміщеннях.  4770 очок Аліни Фьодорової — сьомий результат за всю історію української легкої атлетики, при цьому Аліна оновила два особисті рекорди в окремих дисциплінах. 

 Марія ЛАГІДНА
  для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua