"За теплі батареї відповідає місцева влада"

22 жовтня 2014

До кінця поточного тижня у країні слід розпочати опалення всіх без винятку осель. Таке доручення озвучив Президент Петро Порошенко на зустрічі з віце-прем’єр-міністром — міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом.

«Не пізніше п’ятниці у кожній українській оселі батареї повинні бути теплими», — наголосив глава держави та підкреслив, що це завдання — «повна відповідальність місцевих органів влади». — Голови обласних державних адміністрацій та відповідних районних підрозділів отримають від мене відповідну вказівку, і я просив би забезпечити її виконання».

Володимир Гройсман запевнив, що це доручення буде виконано. «Ми, відповідно до вашого доручення, зняли всі перешкоди», — передає його слова прес-служба Президента. Окрім цього, віце-прем’єр повідомив, що надішле спільного листа від Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства й Міністерства енергетики та вугільної промисловості про те, щоб на місцях розпочали опалювальний сезон з огляду на температуру повітря.

«Нині ми вживаємо заходів, які дадуть змогу в умовах обмеженого обсягу споживання газу пройти опалювальний сезон без перешкод. Ваше завдання щодо опалення в оселях буде виконано вчасно. Ми чітко, під відповідальність голів обласних адміністрації, контролюватимемо цю ситуацію, щоб кожен орган місцевого самоврядування, кожне місто запустили теплопостачання вчасно, оскільки технічна готовність є», — повідомив Володимир Гройсман. До слова, Мінрегіон та Міненерговугілля вже узгодили графіки початку опалювального сезону в Україні і передали їх обласним і міським державним адміністраціям. Опалювальний сезон розпочнеться з урахуванням погодних умов і середньодобової температури повітря, як це передбачено Правилами підготовки теплових господарств. «Фактичне використання природного газу споживачами у розрізі територіальних одиниць до кінця опалювального сезону 2014—2015 років буде забезпечено в межах розподілу об’ємів газу, затверджених постановою уряду», — йдеться у спеціальних листах двох міністерств, надісланих в ОДА.

За інформацією прес-служби Мінрегіону, опалювальний сезон запропоновано розпочати передовсім у навчальних закладах, установах охорони здоров’я та інших об’єктах соціальної сфери, обладнаних автономними системами теплозабезпечення, які не використовують природний газ.

«Місцеві адміністрації мають забезпечити координацію початку опалювального сезону, роботу аварійних служб і цілодобових диспетчерських служб, а також оперативне реагування на аварійні ситуації», — зазначено в листі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua