"Забута шапка вивела на слід"

Владислав КИРЕЙ
25 лютого 2012

ПРИГОДИ. Уже немолодий чоловік, колишній військовий, відпочивав в одному з уманських кафе. Близько дев’ятої години вечора він вийшов з розважального закладу і попрямував додому. Коли пройшов кілька метрів, зіткнувся з двома молодиками. Вони відрекомендувалися працівниками міліції та наказали пройти з ними, мотивуючи тим, що чоловік, мовляв, перебуває в стані сильного алкогольного сп’яніння та порушує громадський порядок. Відчувши недобре, той кинувся навтьоки, але посковзнувся на слизькій дорозі і впав. «Міліціонери» наздогнали втікача, вдарили його кілька разів і відібрали гаманець із грошима.

Потерпілий мусив звернутися до справжньої міліції. Керівник слідчо-оперативної групи Уманського міськвідділу МВС майор Леся Дробницька, слухаючи пояснення потерпілого, особливо детально спинилася на прикметах злочинців. З’ясувалося, що нападники відпочивали в тому самому закладі, що й потерпілий. Вони так поспішали, що забули й про шапку, яку залишили на столику.

На пошуки нічних грабіжників негайно зорієнтували весь особовий склад міськвідділу. Скоро надійшла оперативна інформація про те, що схожі молоді люди перебувають у сусідньому розважальному закладі. Правоохоронці разом із потерпілим вирушили туди, а слідча група тим часом продовжила роботу. Закінчуючи оформлення документів, вона помітила, як до кафе попрямував молодий чоловік, за прикметами дуже схожий на одного з нападників. Грабіжників затримали. Ними виявилися двоє 28-річних місцевих жителів, які раніше вже мали проблеми із законом. Вони повернулися до розважального закладу по шапку, яку залишили в кафе.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua