"Зафіксовано три випадки інфекційних захворювань серед іноземців у приймаючих містах"

11 червня 2012

ЗДОРОВ’Я. Спочатку футбольного чемпіонату Євро-2012 у приймаючих євромістах зафіксовано три не пов'язаних між собою випадки інфекційних захворювань серед іноземних громадян. 

Про це на прес-конференції у понеділок повідомив перший заступник голови Державної санітарно-епідемічної служби України Олександр Кравчук, повідомляє  УКРІНФОРМ.

«Зафіксовано три випадки інфекційних захворювань у містах, які приймають Євро, серед іноземних громадян. Випадки не пов'язані між собою», – сказав О.Кравчук.

Він повідомив, що зокрема, у Харкові зареєстровано випадок захворювання на кір у громадянина Росії; випадок кишкового захворювання у громадянина Гани, який, щоправда, з ним приїхав до України, а також випадок гострої респіраторної інфекції у громадянина Ірану.

Представник СЕС підкреслив, що ці громадяни не відвідували не стадіон, фан-зони та інші об'єкти, пов'язані з Євро.

Олександр Кравчук також поінформував, що 7 червня в Україну повітряним транспортом прибуло 82 тисячі 400 іноземних громадян, з них 260 звернулися по медичну допомогу. Четверо пасажирів були госпіталізовані, але всі з неінфекційною патологією.

За словами Кравчука, залізничним транспортом в Україну прибуло 80 тисяч іноземців, жодного випадку завезення інфекційних хвороб не зафіксовано.

Перший заступник голови Держсес України також відзначив, що у містах, які приймають Євро, не зареєстровано жодного випадку захворювання на кір, як серед українців, так і серед іноземних громадян.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua