"Загиблі герої — почесні громадяни Тернополя "

Микола ШОТ
20 серпня 2015

За незалежності України Тернопіль відновив традицію святкувати День міста та храмове свято 28 серпня на Успення Пресвятої Богородиці. Нинішні урочистості триватимуть упродовж трьох днів під знаком 475-річчя від дня заснування міста.

Напередодні святкувань міська рада нагороджує різними відзнаками містян, які зробили вагомий внесок у розвиток обласного центру. Чи не найдостойніше — присвоєння звання «Почесний громадянин міста Тернополя». Міський голова Сергій Надал вніс на розгляд сесії міськради подання про нагородження таким званням чотирнадцятьох тернополян-Героїв, які загинули під час проведення Антитерористичної операції на буремному українському сході. Народні обранці, як повідомили в прес-службі міської ради, підтримали таке рішення й вшанували полеглих у борні за Незалежність України хвилиною мовчання.

Полеглим бійцям АТО звання «Почесний громадянин міста Тернополя» посмертно присвоїли «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua