"Закон про зайнятість: які зміни очікувати безробітним"

Валентина КОКІНА
9 сiчня 2013

РОБОТА

Що повинна знати людина при пошуку вакансії

В Україні істотно не вистачає кваліфікованих працівників. Слюсарі, токарі, муляри, штукатури на інші спеціалісти робітничих професій нині  у дефіциті. Неабиякий попит мають медсестри, лікарі, інженери… Серед незайнятих осіб майже кожна друга людина — це молодь віком до 35 років, а кожен п’ятий не здатний конкурувати на ринку праці. Цим та іншим безробітним людям у працевлаштуванні має допомогти нове законодавство.

Так, Закон України «Про зайнятість населення», який набрав чинності 1 січня 2013 року, містить низку інновацій. Згідно з цим законом,  людина, яка не працює і звернулася до центру зайнятості в пошуках роботи, статус безробітного отримує з першого дня реєстрації в центрі, якщо підходящої роботи для неї бракує. Допомога по безробіттю виплачується з восьмого дня після реєстрації особи в центрі зайнятості.

Відтепер розмір максимальної допомоги по безробіттю став єдиним по всій Україні і обмежується не середньою зарплатою по регіону, де зареєстрована особа, що має статус безробітного, а чотирма прожитковими мінімумами для працездатних осіб.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua