"Законопроекти щодо соціальних ініціатив чекають у парламенті"

29 березня 2012

РІШЕННЯ І ДІЇ. Міністерство соціальної політики на наступний пленарний тиждень (10—13 квітня) планує подати законодавчі ініціативи у Верховну Раду щодо зміни держбюджету-2012 у частині збільшення соціальних виплат. Про це на брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє РБК-Україна.

«Ми вже готуємо додаткові закони для ініціатив, які оголосив Президент, ми маємо за рахунок зростання економіки приблизно 14 млрд грн. Але нам ще потрібно 10—11 млрд грн додатково», — пояснив урядовець.

Сергій Тігіпко підкреслив, що разом зі змінами до держбюджету буде внесено низку законопроектів, які забезпечать надходження, у першу чергу, за рахунок перерозподілу доходів великих корпорацій і багатих людей. А вже у травні уряд планує підняти пенсії 8 млн 845 тис. пенсіонерів в середньому на 103 грн 60 коп.

За словами віце-прем’єра, у разі, коли не вдасться прийняти закони про  введення податку на багатство, а також на операції з офшорними зонами, уряд може піти на збільшення дефіциту Пенсійного фонду. «Ми плануємо, що дефіцит Пенсійного фонду буде 9,7 млрд грн і що він не буде збільшуватися у зв’язку із зростанням соціальних виплат», — заявив Сергій Тігіпко.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua