"Залізничні шляхи готові до швидкісного руху поїздів «Hyundai» "

11 травня 2012

З ВІТЕРЦЕМ! Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») завершує підготовку залізничного полотна до впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів між містами, які прийматимуть Євро-2012 - Львів, Київ, Харків, Донецьк.

Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці» з посиланням на керівника головного управління колійного господарства Євгена Юрковського, залишилося виконати менше 5% робіт. Вони будуть завершені до 25 травня.

В рамках підготовки швидкісного пасажирського коридору Львів - Київ - Харків - Донецьк, основні роботи виконувалися на напрямку між Львовом, Києвом і Донецьком, експлуатаційна довжина якого становить 1307 км, а розгорнуті (враховуючи станції, другі шляхи і ін.) - 2227 км.

«Минулого року були виконані основні складні роботи. Зокрема, здійснена модернізація 390 км шляхів, які були вже непридатні. На таких ділянках повністю знімалася рельсо-шпальна решітка і укладалися нові матеріали за новими технологіям», - повідомив О. Юрковський.

Роботи, які були виконані дорожнім господарством «Укрзалізниці», дозволили курсувати новому рухомому складу на 779 км шляху зі швидкістю до 160км/год, на 385 км шляху - до 140км/год, на 428 км - до 120 км/год.

ICTV 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua