"Залізничники готуються до зими"

4 серпня 2015

Підготовка залізниць до осінньо-зимового періоду має бути бездоганною. Із такими словами віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський звернувся до працівників Південної залізниці у Харкові. «На вирішенні цього питання необхідно зосередити всі сили та можливості, оскільки на плечі залізниць покладається відповідальний тягар», — сказав він.

З огляду на пункт про відповідальність виконавці завдання мають своєчасно доставляти вугілля споживачам. Передовсім ідеться про теплові електростанції, які повною мірою залежать від ефективної роботи транспорту. А ще залізнична галузь повинна мати достатню кількість рухомого складу та дизельного пального.

«Без залізничної галузі, робота якої має бути стабільною та добре злагодженою, не можна здолати кризу в країні. Керівництво галузі має організувати зокрема забезпечення залізниці пальним так, щоб уся країна не стала заручником шантажу окремих ділків», — наголосив віце-прем’єр-міністр.

А ще колектив Південної залізниці повинен брати активну участь у реформуванні залізничної галузі. На думку Валерія Вощевського, ефективно її можна буде реформувати за умови докладання спільних зусиль. «Переконаний, що реформована Укрзалізниця з новими принципами організації роботи забезпечить поштовх усієї економіки країни», — означив позицію посадовець.

Водночас слід побудувати партнерські відносини з інвесторами та зберегти залізничну інфраструктуру в державній власності. «Реформа має забезпечити надходження інвестицій у галузь, а самі інвестори мають бути досвідченими й обізнаними спеціалістами залізничного транспорту», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

Важливу роль у виконанні завдань відіграє новий Закон «Про залізничний транспорт». За умови його підтримки в парламенті буде враховано сучасну економічну модель розвитку галузі та європейські директиви.

Головний інженер Південної магістралі Микола Уманець запевнив, що належно і в повному обсязі тривають роботи з підготовки господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Експлуатаційно-виробничі показники задовільні: обсяги вантажної роботи залізниці порівняно з минулим роком зросли на 115 відсотків, ефективно використовують локомотиви, а пасажирські поїзди задовольняють попит. 

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua