"Замахом на журналіста займеться ГПУ та МВС"

16 липня 2011

РЕАКЦІЯ. Президент Віктор Янукович дав доручення генеральному прокурору Віктору Пшонці та міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову у найкоротші терміни всебічно, повно та об’єктивно провести розслідування кримінальної справи щодо збройного нападу на кореспондента Інтернет-видання «Обозреватель» Анатолія Шарія. Глава держави також скерував відкритого листа від журналістського колективу на розгляд Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Як повідомляє прес-служба Президента, 13 липня редакція «Обозревателя» звернулася до глави держави з відкритим листом із проханням взяти під особистий контроль справу щодо нападу на журналіста. У листі йшлося про збройний напад, скоєний в ніч на 13 липня. Напередодні працівник видання проводив розслідування щодо діяльності клубу ігрових автоматів. Автомобіль був обстріляний невідомим. Журналіст не постраждав.

За вказаним фактом слідчим Солом’янського РУ МВС в Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК (замах на вбивство). Проводяться слідчі дії.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua