"«Замінував» вокзал в піку батькові"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
27 вересня 2012

ВАЖКИЙ ПІДЛІТОК. Минулої неділі о пів на дев’яту ранку Київський залізничний вокзал був «замінований» дзвінком із Дніпропетровщини. На телефон «102» міськвідділу міліції в Синельникове Дніпропетровської області подзвонив з мобільного хлопець, який представився мешканцем столиці і повідомив про «замінування».

Як згодом з’ясували працівники СБУ, телефонували iз села Іванiвка Синельникiвського району. Слідство виявило, що зробив таке повідомлення 14-річний вихованець місцевої школи-інтернату. Коли міліція затримала підлітка, той розповів, що на вихідних гостював у бабусі і подзвонив з її мобільного, назвавшись іменем свого рідного батька. Хотів таким чином йому нашкодити і привернути до себе увагу. Адже батько в останні роки взагалі не спілкується із сином, має нову родину, де росте донька.

Як зауважують правоохоронці, дії хлопця підпадають під ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу громадянам). Але в міліції врахували, що хлопець кається у своєму вчинку, до того ж він не досяг віку кримінальної відповідальності. Тому до порушника застосують лише заходи виховного характеру. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua