"Заміське життя зваблює киян"

10 березня 2016

Коли кажуть, що в Україні кожний хороший господар має збудувати дім, посадити дерево і виростити дитину, то, мабуть, неспроста на перше місце ставлять дім. Бо й справді, навіть розвиваючись у ринкових умовах (хоча й дещо специфічних) не можемо почуватися надійно та безпечно в орендованому житлі. Принаймні мені не доводилося чути від тих, хто винаймає квадратні метри, що вони не мріють про власний дім чи квартиру. А отже не шукають можливості придбати хоч невеличку, але свою оселю. 

Донедавна для значної кількості наших співвітчизників це був виключно старий житловий фонд, представлений переважно так званими «хрущовками». Малий метраж, низька стеля, зношені комунікації, обшарпані під’їзди – на все це погоджувалися новосели через брак коштів, Нині у них з’явилася хороша альтернатива: практично за ті ж самі гроші, а то й за менші, можна  купити квартиру під Києвом  у новобудові. 

Деякі аналітики навіть стверджують, що на столичному ринку нерухомості відбулися кардинальні зміни. Якщо раніше переважна кількість куплених квартир продавалася на вторинному ринку, то зі стабілізацією цін вартість житла зрівнялася. Мовляв, квартира у новобудові під Києвом не перевищує вартості столичної «хрущовки». А якщо на чашу терезів покласти переваги і недоліки обох варіантів, безсумнівно, вибір буде на користь першого.
До того ж пропозицій придбати нове помешкання у передмісті Києва нині – хоч відбавляй. 

Ось, приміром, пропонують купити омріяні квадратні метри в сучасному, технологічно продуманому житловому комплексі «Європейське містечко», розташованому в одній з найближчих околиць Києва – в районі Крюківщина-Вишневе, що неподалік Кільцевої дороги і Жулянського шляхопроводу. А це означає, що до столиці – рукою подати (всього 20 хвилин їзди до центру міста). 

Завдяки такому зручному місцезнаходженню «Євромістечко» є ідеальним місцем проживання для ділових людей, які звикли до ритмів міського життя, однак втомилися від перевантаженої інфраструктури столиці. У новому заміському житловому комплексі й натяку немає на негативи мегаполіса, оскільки він складається лише з п’яти 10-поверхових будинків, розрахованих на 1200 квартир. Має власну паркову, на перших поверхах будівель відкриті різноманітні магазини, працюють аптеки, спорткомплекс з дорослим і дитячим басейнами. На території містечка є школа, дитячий садок, ринок. Найближчим часом відкриють кафе, ресторан, банк, запропонують низку офісних приміщень для ведення бізнесу. Не бракує «Європейському містечку» й дитячих майданчиків, місць відпочинку, є своє футбольне поле. 

Найважливіше ж те, що квартира, куплена у такому комплексі, знаходиться у термобудинку, якому не страшні люті морози (споруди з цегли зовні утеплені пінопластом). Та й самі квартири, хоч і від забудовника, мають дещо ширший набір оздоблювальних робіт: окрім мідної електропроводки, двокамерних склопакетів, двоконтурного котла, радіаторів і звичної стяжки підлоги мають ще й оштукатурені стіни та віконні відкоси.  

Отож, якщо ви визначилися і вирішили купити квартиру під Києвом, зайдіть на спеціалізований сайт evromisto.ua. Там можна ознайомитися як з компанію-забудовником, документами на спорудження комплексу, так і з конкретними пропозиціями щодо придбання квартир. У разі потреби фахові консультанти нададуть вичерпні відповіді на всі запитання, які можуть виникнути у потенційного покупця. 

Віталій НЕЧАЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua