"Замість бенкету — допомога бійцям"

Євген ЛОГАНОВ
2 червня 2016

На Запоріжжі одинадцятикласники зі спеціалізованої школи-інтернату «Січовий колегіум» відвідали поранених військових у шпиталі. Цього року випускники вирішили заощадити на святкуванні свого випускного балу заради допомоги пораненим захисникам.

— Ми вирішили не витрачати гроші на феєрверки, живу музику та інші надмірності, — пояснив позицію свою й друзів випускник спецшколи Єгор. — Краще віддати ці гроші тим, кому вони справді потрібні.

До шпиталю вони привезли 5 тисяч гривень, 3,5 тисячі з яких передали воякові АТО Михайлові Дзюбенку, який на момент приходу хлопців перебував в операційній, а півтори тисячі розподілили між іншими військовими. Раз на тиждень учні збирають сухпайок та гроші, які передають у зону АТО чи шпиталь. Учні молодших класів малюють, пишуть листи солдатам зі словами підтримки та вдячності.

— Нещодавно провели акцію зі збирання продуктів для військових, — каже ще один випускник Влад. — Наші школярі відмовилися від другого сніданку, щоб віддати ці продукти на фронт. Майже ніхто не їсть других сніданків, тому дуже багато продуктів просто викидають. Ми вирішили не псувати їжу, а віддати тим, хто її потребує.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua