"Замість казарми — дитсадок"

Іван ШЕВЧУК
16 серпня 2012

КОНВЕРСІЯ. Сучасний дитячий садок на 150 місць має стати результатом конверсії військової частини в місті Біляївка, що неподалік Одеси. На 3,4 га, успадкованих від вояків, крім дитсадка, має бути розташований ще й спортивно-оздоровчий комплекс. Міський голова Біляївки Михайло Бухтіяров запевняє, що «відвойовані» в Міноборони території не будуть застосовані ані під бізнес, ані під житлове будівництво — тільки для загальних потреб громади.

Про те, що потрібен дитсадок, люди заявили самі — в рамках регіональної ініціативи «Народний бюджет», коли громада на спеціальних зборах сама вирішує, куди в першу чергу слід спрямувати бюджетні кошти.

«Дитину в дитсадок важко було влаштувати, — згадує жителька Біляївки Катерина Данильченко, мама 4-річної Саші, — дуже велика черга. Тож можу тільки порадіти за тих мам, котрі матимуть із цим менше клопоту». Дитсадок має відчинити двері перед малюками вже навесні наступного року. Роботи чимало — від колишньої казарми залишаться хіба самі стіни. Та й коштуватиме переобладнання не мало не багато — 34 млн грн. Але з його завершенням дефіцит місць у дитсадках Біляївки буде зменшено наполовину, а заплановане спорудження ще двох дошкільних закладів зведе його нанівець.

Загалом на Одещині планують, що наступного року саме дитсадки — услід за школами та лікарнями — стануть пріоритетним напрямком роботи влади. Хоч старт дано вже нині: у вересні в Одесі, де брак місць у дитсадках є, либонь, найвідчутнішим, має відкритися фактично новий дитячий садок на місці дошкільного закладу Чорноморського морського пароплавства, котрий не працював майже сім років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua