"Запоріжжя: волонтерський рух не сповільнюється"

Євген ЛОГАНОВ
3 лютого 2016

 У Запоріжжі триває операція «Козацький волонтер», під час якої до підрозділів Збройних сил і Нацгвардії в зону АТО спрямували понад 80 тонн гуманітарних вантажів. Верховний отаман Міжнародного союзу козаків «Запорозька січ» Сергій Кириченко повідомив, що його побратими зосередилися на наданні допомоги 55-й окремій артилерійський бригаді. В їхню останню поїздку «боги війни» отримали продуктів, теплих речей, амуніції, засобів гігієни майже на 20 тисяч гривень. Козаки Покровського полку з Дніпропетровщини постійно ремонтують військову техніку (від «ураганів» до БМП),  беруть участь у будівництві військових таборів для бійців. Козачата «Молодої січі» на чолі з Анатолієм Шереметом надіслали на передову десятки малюнків, листівок та дисків з аудіозаписами українських патріотичних пісень. Полковник козацтва Олександр Дяченко відзвітував про гуманітарну експедицію до місць дислокації 37-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї бригади ЗСУ. Тож, на думку голови обласної координаційної ради козацтва Дмитра Сухініна, операція «Козацький волонтер» набула всеукраїнського масштабу — до неї вже долучилися понад 20 організацій із шести областей.

Торік волонтерський комітет відкрив центри допомоги учасникам АТО, налагодив взаємодію із правоохоронними органами, організував волонтерську «гарячу лінію», відкрив на залізничному вокзалі «Запоріжжя-1» центр «Солдатський привал». Кожен з цих проектів, на думку обласної влади, ефективно працює і має попит серед бійців.

— До обласної влади звертається багато волонтерів, — коментує Костянтин Бриль. —  Частково їхні запити вдається задовольнити за бюджетні кошти, звертаємося по допомогу й до місцевого бізнесу. Нещодавно я підписав із півсотні звернень до підприємців, прохаючи їх підтримати запорізьких військовослужбовців, які захищають нас на сході країни. По закінченні бойових дій ми гідно прийматимемо вдома наших захисників і належно віддячимо їм за їхні подвиги.

До речі, до Дня Соборності України учасник бойових дій  старшина Сергій Кирик від імені всіх бійців 5-ї роти 2-го механізованого батальйону 93-ї ОМБР урочисто передав Запорізькому обласному краєзнавчому музеєві їхній бойовий державний прапор, який пройшов з ними горнило війни в зоні АТО. Цей прапор стане черговим експонатом виставки «АТО: війна за незалежність», що триває в музеї. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua