"Запорізькі правоохоронці зберегли бюджетні кошти"

Євген ЛОГАНОВ
6 квiтня 2016

Прокуратура Запорізької області встановила, що Центр первинної медико-санітарної допомоги №10  під час проведення процедури закупівлі деяких вітамінів та ліків порушив законодавство.

— Усупереч вимогам Закону «Про здійснення державних закупівель» цей комунальний заклад порушив порядок оприлюднення акцепту цінової пропозиції, що призвело до незаконного укладання договору, — каже прокурор відділу прокуратури Запорізької області Вікторія Гапонова. — Цей договір укладено з порушенням законних термінів, тому він недійсний. Аби встановити, чи були підстави для представництва інтересів держави в суді, на адресу центру прокуратура направила запит про надання документів щодо процедури закупівлі. Отримавши запит, замовник одразу ж прийняв рішення про скасування торгів з очікуваною вартістю предмета закупівлі понад 250 тисяч гривень. Таким чином, прокуратура вкотре запобігла незаконному витрачанню бюджетних коштів.

За даними заступника начальника відділу прокуратури Запорізької області Максима Білця, встановлено, що сільрада Пологівського району порушила вимоги Закону «Про здійснення державних закупівель» під час проведення переговорної процедури закупівлі послуг щодо планування міських і сільських поселень, а також витрачання бюджетних коштів на це. Зокрема під час опублікування плану закупівель, обрання виду процедури закупівлі, оприлюднення результатів торгів тощо. Згідно з рішенням господарського суду Запорізької області від 16 березня цього року, на підставі цих фактів позов прокуратури області задоволено, визнано недійсним договір закупівлі послуг на майже 62 тисячі гривень. Через те, що сільрада добровільно скасувала оскаржуване рішення обрання переможцем та повернула до бюджету 185 022 гривень, провадження в цій частині вимог закрито.

Прокуратура Запорізької області, під час вирішення питання щодо наявності підстав для представництва інтересів держави в суді попередила також незаконне витрачання 3,5 мільйона гривень бюджетних коштів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua