"Запорізький аеропорт зможе приймати навіть велетів"

Євген ЛОГАНОВ
15 квiтня 2016

Кабінет Міністрів України включив Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» до державної програми розвитку українських аеропортів на період до 2023 року.

За даними Запорізького міського голови Володимира Буряка, нині  аеропорт у робочому стані, однак йому треба розвиватися: потрібні новий пасажирський термінал, ремонт злітно-посадкової смуги. Для вирішення цих питань місцева влада розраховує не лише на ресурси місцевого бюджету, а й на допомогу держави, потенційних інвесторів. Зокрема в межах держпрограми планують залучити понад мільярд гривень з різних джерел. У 2016 році із запорізького міського бюджету на розвиток аеропорту та його інфраструктури спрямовано 50 мільйонів гривень, 26 мільйонів з яких буде витрачено на ремонт дороги до аеропорту.

— Авіакомпанії побачили нашу зацікавленість у розвитку аеропорту, — зазначив Володимир Буряк, — що підтверджено листом авіакомпанії «Турецькі авіалінії» з пропозицією збільшити кількість рейсів з нашого аеропорту.

Тривають також перемовини з кількома зарубіжними та українськими компаніями щодо залучення коштів у розвиток летовища. Серед найважливіших проектів — будівництво нового пасажирського термінала. Запорізький аеропорт, на думку фахівців, може посісти провідне місце в перевезенні не лише пасажирів, а й вантажів. Бо злітно-посадкова смуга в Запоріжжі здатна приймати великі вантажні літаки, навіть такі гіганти, як «Руслан». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua