"Заробітки черкащан збільшуються завдяки ДФС"

Роман КИРЕЙ
12 листопада 2015

За результатами спільних заходів територіальних органів фіскальної служби та місцевої влади 648 підприємств і 406 підприємців-фізичних осіб, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум або на рівні мінімуму, підвищили рівень оплати праці. Таким чином і бюджет отримав додаткових 627 тисяч гривень.

Як повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області, за результатами спільних заходів працівники одержали нинішнього року 5,5 мільйона гривень заборгованої зарплати. Завдяки цьому й місцеві бюджети отримали додаткові понад 858 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Тринадцять підприємств державної форми власності погасили зарплатні борги перед своїми працівниками на загальну суму 2 мільйони 41 тисячу гривень.

Розмір заробітної плати на Черкащині перебуває під особливим контролем фіскалів. Так, цього року справи стосовно 163 підприємств, які виплачували заробітну плату, нижчу від мінімальної, передано в прокуратуру. Після її реагування 138 підприємств підвищили зарплати людям.

А ще нинішнього року в області викрито 4640 фактів використання праці незареєстрованих найманих працівників, легалізовано 8 мільйонів 860 тисяч гривень доходів та донараховано 1 мільйон 329 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того, 259 черкащан, що вели бізнес без реєстрації, взято на облік як приватних підприємців.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua