"Зашморг санкцій стискається"

4 березня 2016

Президент США Барак Обама продовжив санкції проти Росії через події в Україні. Опублікований Білим домом документ зберігає режим «надзвичайного стану», запроваджений у зв’язку зі спробами Росії підірвати демократичні процеси в Україні, порушити її суверенітет і територіальну цілісність. Визнається, що ця ситуація становить загрозу й національній безпеці та зовнішній політиці США, повідомляє УНІАН.

Серед причин санкцій вказано анексію Росією українського Криму, застосування сили в Україні, підрив демократичних процесів та інститутів України, загроза миру, стабільності, безпеці й територіальній цілісності, незаконне привласнення активів.

Євросоюз також ухвалив принципове рішення продовжити на півроку санкції проти російських, кримських сепаратистсько-терористичних діячів, причетних до посягання на територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Загалом це 149 осіб та 37 установ. Питання погодили постійні представники країн-членів при Раді ЄС. 4 березня рішення формально, юридично й без обговорення затвердить Рада ЄС.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua