"Засудили канівського хакера"

Владислав КИРЕЙ
28 вересня 2011

ВІРТУАЛЬНІ ШКІДНИКИ. За повідомленням прес-служби СБУ, набув чинності вирок Канівського міськрайонного суду Черкаської області у кримінальній справі, порушеній слідчими СБУ стосовно мешканця Канева за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.361-1 Кримінального кодексу України (створення з метою використання, розповсюдження або збут шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут).

Приватний підприємець незаконно збував CD-диски зі шкідливим програмним продуктом, який дає змогу несанкціоновано втручатися в автоматизовані системи та приховано копіювати інформацію. Протиправну діяльність зловмисника припинено. Вироком суду його визнано винним та призначено покарання у вигляді року позбавлення волі з відстрочкою на рік.

Крім цього, завершено досудове слідство в іншій кримінальній справі, порушеній слідчими Управління СБУ в Черкаській області стосовно мешканця м. Умань, який також реалізовував шкідливий програмний продукт.

Працівники СБУ затримали молодого чоловіка під час продажу чергового CD-диска з забороненою програмою, яка дає можливість зламувати паролі та отримувати доступ до комп’ютерів. Кримінальна справа передана до суду.

 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua