"Завдання Президента реальні, і їх треба виконувати"

16 лютого 2011

ЗВІТИ

Віктор Янукович проводить планові робочі зустрічі з керівниками регіонів

Полтавщина: розвиватимуть тваринництво

Днями глава держави заслухав доповіді щодо соціально-економічного розвитку в 2010 році та поточної ситуації від голів Полтавської та Чернігівської обласних державних адміністрацій Олександра Удовіченка й Володимира Хоменка.

Керівник Полтавської області доповів Президентові про результати діяльності полтавського регіону в 2010 році. "Сьогодні Полтавщина - це п'ятий регіон в Україні з наповнення державної казни", - підкреслив він.

O. Удовіченко також поінформував Віктора Януковича про напрямки інвестиційної діяльності, які влада в регіоні сьогодні бере за пріоритет. Це насамперед сільське господарство і розвиток тваринництва. "Тільки через тваринництво можна отримати більш серйозний і економічний результат, і фінансовий. Тому будівництво сучасних тваринницьких комплексів - це сьогодні завдання N1 для Полтавщини, яка є лідером сільгоспвиробництва", - зазначив він.

Олександр Удовіченко ознайомив Президента зі станом справ на підприємствах Кременчука, зокрема про обсяг державного замовлення і завантаження "Крюківського вагонобудівного заводу", який випускає пасажирські вагони, електропоїзди та поїзди метро.

"2010-й був роком зростання виробництва", - повідомив голова Полтавської ОДА. - Тому було прохання розглянути можливість збільшення "Укрзалізницею" замовлень на цьому підприємстві".

Під час зустрічі керівник Полтавщини порушив питання будівництва нового мосту у Кременчуці, на проектування якого потрібно 26 мільйонів гривень. Президент пообіцяв надати підтримку цьому проекту, щоб Кременчук отримав через кілька років новий сучасний міст через Дніпро. Ця артерія, зазначив він, дуже потрібна як Україні в цілому, так і Полтавській області зокрема.

Президент доручив Олександру Удовіченку взяти під особистий контроль ситуацію із виплатою заробітної плати та з цінами на споживчому ринку, повідомляє прес-служба глави держави.

"Зрозуміло, не все залежить від керівництва регіону, але багато ми можемо зробити самі. Тому завдання, які ставить Президент, - реальні, і їх треба виконувати", - резюмував Олександр Удовіченко.

Чернігівщина: побудують нові школи

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко у свою чергу докладно поінформував главу держави про ситуацію в регіоні, приділивши увагу соціально-економічному блоку.

Була змістовна доповідь щодо основних бюджетоутворюючих підприємств області. Передусім це стосувалося підприємств "Хімволокно", Чернігівського заводу радіоприладів (ВАТ "ЧеЗаРа"), інших підприємств, міста і області, на яких працює значна кількість людей.

За словами голови Чернігівської ОДА, Президент доручив тримати ситуацію на цих підприємствах на особистому контролі.

Володимир Хоменко доповів главі держави про виконання в області Указу Президента "Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні". На його виконання в області збудують чотири школи, поліпшать умови навчання в "опорних" навчальних закладах, а також у системі дошкільної освіти.

За словами керівника Чернігівщини, у 2012 році планується відкрити дві нові сільські школи - у селищі Седнів та селі Нова Басань. Ще одну школу відкриють у місті Носівка, а у Прилуках зведуть новий корпус гімназії N 1.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua