"Завершено аерофотозйомку території України та створено найточніші карти українських земель за останні 30 років"

29 вересня 2011

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ. Державне агентство із земельних ресурсів України повідомило про завершення процедури аерофотозйомки території країни − 600 тис. кв. м.

«Завершено суцільну аерофотозйомку території України. Таким чином, наша країна вперше отримала картографічну основу для ведення Державного земельного кадастру та виконала одну з ключових вимог ЄС», − повідомив директор Проекту Світового банку «Видача державних актів на право власності на землю та розвиток системи кадастру» Сергій Кубах.

У повідомлені зазначається, що за результатами суцільної аерофотозйомки Україна «отримає» нову площу своєї території.

«Якщо бути точним, відзнято 99,6 відсотків території країни – залишок у 0,4 відсотка становлять матеріали, які потребують доопрацювання у зв’язку з вадами технічного характеру.

Зйомку здійснено в масштабі 1:25000. Нині завершується створення ортофотопланів населених пунктів (ці матеріали виконуються в масштабі 1:2000), ортофотопланів у масштабі 1:10000 та індексних кадастрових карт. Усі ці роботи передбачається завершити в червні 2012 року», − зазначив Сергій Кубах.

Держземагентство планує відкрити доступ до автоматизованої системи земельного кадастру через Інтернет з 1 січня 2013 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua