"Завтра українські абітурієнти складатимуть перший іспит ЗНО"

14 травня 2012

ТЕСТУВАННЯ. У вівторок, 15 травня, в Україні розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання. Перший іспит, який складатимуть абітурієнти, – це хімія, на нього зареєструвалося 46 тис. 728 осіб. 

Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева на прес-конференції в Києві у понеділок, передає УКРІНФОРМ.

«Завтра розпочинається так зване польове тестування. Ми розпочинаємо його хімією. На цей предмет зареєструвалося 46 тис. 728 абітурієнтів», – розповіла Зайцева. Вона додала, що завдяки Міністерству освіти і науки, молоді та спорту в УЦОЯО не виникало жодних проблем з організацією пунктів тестування чи добором персоналу.

За словами директора центру, через велику кількість бажаючих скласти іспити з української мови та літератури, історії України і математики цьогоріч ці предмети складатимуть у дві сесії. А от іспанська та французька мови набрали найменшу кількість «прихильників».

«Що стосується всесвітньої історії, яку цьогоріч складатимуть уперше, то на неї зареєструвалося 10 тис. 545 осіб», – зауважила І.Зайцева.

Вона також запевнила, що оголошення результатів ЗНО з усіх предметів відбудеться до 1 липня, тож уже наступного дня абітурієнти зможуть подавати документи до вищих навчальних закладів.

«Нагадаю, що у разі виникнення сумнівів щодо об'єктивності результату оцінювання кожен учасник тестування має право подати апеляційну заяву. Її потрібно надіслати на адресу центру впродовж трьох днів із моменту офіційного оголошення результатів з відповідного предмета», – резюмувала директор УЦОЯО.

Нагадаємо, у 2012 році ЗНО проходитиме з 15 травня по 7 червня. На нього зареєструвалося майже 330 тисяч абітурієнтів.

Кількість предметів, з яких можна проходити тестування, – 13. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua