"Завтра в Пекіні стартує чемпіонат світу з легкої атлетики"

21 серпня 2015

Через 7 років після триразового тріумфу Усейна Болта на Олімпійських іграх у Пекіні найкращі легкоатлети світу знову повертаються до столиці Китаю, де цієї суботи стартує цьогорічний чемпіонат світу. Це змагання, що протягом 9 днів триватиме на Пекінському національному стадіоні, відомому, як «Пташине гніздо» – останній легкоатлетичний турнір такого рівня перед Іграми 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

«Найважливіше – це концентрація. Попри усі нерви та хвилювання, треба зберігати спокій і думати лише про свій забіг – що і як ти робитимеш на доріжці», – розповідає олімпійський чемпіон з бігу на 800 метрів кенієць Давід Рудіша.

Серед актуальних питань напередодні старту чемпіонату світу – проблема допінгу у легкій атлетиці.

«Як на мене, це дуже складно – повністю очистити наш спорт від допінгу. З посиленням боротьби із забороненими препаратами, звичайно ж, менше людей матимуть шанс на шахрайство. Але завжди знайдеться одна чи дві людини, що все одно вважатимуть, що можуть обійти систему», – каже найшвидша людина планети Усейн Болт.

Україну на цій легкоатлетичній першості представлятимуть 57 атлетів – 20 спортсменів та 37 спортсменок. Головні медальні надії покладаються на Богдана Бондаренка, Ольгу Саладуху, Андрія Проценка та жіночу естафетну команду.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua