"Збільшити товарообіг цілком реально "

27 вересня 2011

МЕТА. Великобританія є важливим стратегічним партнером України як у політичному, так і в економічному співробітництві. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з членом Парламенту Великобританії Джеком Стро.

У ході зустрічі сторони обговорили питання інтеграції України до Європейського Союзу, поглиблення економічного співробітництва, зокрема інвестиційного й торговельного напрямку, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.      

«Ми високо цінуємо наші відносини стратегічного партнерства, – підкреслив глава уряду, – та політична підтримка України з боку Великобританії, зокрема в євроінтеграційному напрямку, для нас дуже важлива».

За словами Миколи Азарова, такий курс для уряду є основною метою. Тому Україна зацікавлена у якнайшвидшому погодженні спірних питань щодо створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, зокрема про обмеження на українську аграрну продукцію. «Україна – великий виробник зерна, олії, цукру, тому ми зацікавлені домовитися з Європейським Союзом так, аби європейські ринки були для нас доступнішими», – підкреслив Микола Азаров, зазначивши, що скасування квотного принципу – важлива позиція, оскільки цьогоріч Україна може експортувати понад 25 млн тонн зерна.

При цьому він наголосив, що Україна та Великобританія мають потенціал поліпшити результати торговельно-економічних відносин, попри те, що за шість місяців цього року обсяг взаємної торгівлі зріс на 16%.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua