"Збірна сімнадцятирічних також на Євро-2016"

29 березня 2016

Юний динамівець Сергій Булеца у воротах турків розписався двічі.Юнацька збірна України з футболу виборола другу перемогу в еліт-раунді, а разом з нею і путівку на чемпіонат Європи 2016 року. На шляху до фінального турніру, який відбудеться в Азербайджані у травні,  підопічні Олександра Петракова  у другому турі відбору обіграли збірну Туреччини з рахунком 3:0, повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

З перших хвилин матчу українці заволоділи ініціативою — гра переважно відбувалась на половині поля  суперника. Особливу загрозу створювали стандартні положення, яких в українців у першому таймі  було чимало. Та повести в рахунку «синьо-жовті» зуміли лише на 35-й хвилині. Сергій Булеца, який був найактивнішим у складі українців, відкрив  рахунок. По перерві малюнок гри не змінився, і справедливим підсумком цього стало чергове взяття воріт на 49-й хвилині — знову відзначився Булеца. Проте два пропущених м’ячі турків не знітили, а, навпаки, змусили активно йти вперед та створювати небезпечні моменти. Дивідендів це їм не принесло, а на 79-й хвилині українці поставили крапку в цьому матчі — гол Юрія Козиренка, а разом з ним і путівка на Євро-2016.

У  стартовому матчі українці обіграли команду Фінляндіі — 3:0. Таким чином, у збірних України та Англії по 6 очок. І в очному матчі в останньому турі змагань команди розіграють перше та друге місця в турнірній таблиці. Згідно з регламентом змагань переможці 8 груп еліт-раунду змагань та 7 володарів других місць потрапляють до фінальної частини Євро, де приєднуються до господарів турніру — збірної Азербайджану. Українці достроково здобули путівку до  фінальної  частини  змагань, тому що в четвертій групі, де грають Німеччина, Нідерланди, Болгарія та Словаччина, команда, що посяде друге місце в будь-якому разі не набере більше 5 очок. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua