"Зближення через бізнес"

27 травня 2011

ІНВЕСТИЦІЇ

Наша держава зацікавлена у приході в Україну німецьких інвесторів, які б будували тут ефективні підприємства і створювали нові робочі місця. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Гансом-Юргеном Гаймзетом.

Сторони обговорили можливість створення найближчим часом українсько-німецької торгової палати, яка б могла взяти на себе активну роль у розвитку співпраці між бізнесом обох країн. Йшлося й про можливість проведення найближчими місяцями великого двостороннього бізнес-форуму, де представники компаній двох країн могли б презентувати можливості для реалізації нових інвестиційних проектів.

Андрій Клюєв і Ганс-Юрген Гаймзет домовилися про проведення у першій половині червня зустрічі першого віце-прем'єра з групою керівників найбільших німецьких компаній, які зацікавлені в роботі з українським ринком, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Андрій Клюєв висловив зацікавленість у вивченні досвіду німецьких експертів у питаннях створення умов для залучення інвестицій, підвищення енергоефективності економіки, а також у питаннях зближення з ЄС. Він відзначив важливість значного поліпшення інвестиційного клімату. Лише за квітень прийнято півтора десятка законів з дерегуляції економіки, поліпшення умов для ведення бізнесу. Тепер їх належить реалізовувати на практиці, зазначив урядовець.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua