"Земля для тих, хто її боронив"

Валерій МЕЛЬНИК
1 грудня 2015

На Волині учасники неоголошеної російсько-української гібридної війни отримали у приватну власність майже 1700 ділянок землі.

Цим підтверджена вірність давній традиції українського народу безкоштовно наділяти землею найперше тих, хто без страху став на захист країни. Загальна площа цих «воєнних» наділів уже становить понад 720 гектарів.

Усього ж до Головного управління Держгеокадастру в області та органів місцевого самоврядування від учасників бойових дій та членів їхніх родин надійшло 5170 заяв щодо отримання земельних ділянок. Результатом розгляду 3,3 тисячі з них стали дозволи на розробку проектів землеустрою на загальній площі понад 1300 гектарів.

— На Волині для потреб тих, хто повернувся з фронту, зарезервовано понад три тисячі гектарів землі з ділянками різного призначення. Заяви наших захисників розглядаються першочергово, — повідомив в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко. — Ми поінформували громадськість про те, що у власність фронтовики вже отримали 1668 земельних ділянок. Зокрема 820 наділів загальною площею 127,9 гектара — для індивідуального житлового будівництва, 473 ділянки (40,8 гектара) — для садівництва і ще 374 ділянки площею 556,7 гектара — для ведення особистого селянського господарства.

З переліком зарезервованих для учасників АТО ділянок та з альбомами-атласами цих площ можна ознайомитися на сайті Головного управління Держгеокадастру Волинської області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua