"Землю під «Стіну» компенсують землею"

Олена ОСОБОВА
6 квiтня 2016

Голови сільрад на Луганщині назвуть вартість землі під спорудження стіни на кордоні. Основні етапи будівництва інженерно-технічних споруд та строки їх виконання, періоди проведення робіт щодо вилучення або обміну земельних ділянок та інші організаційні моменти обговорено під час виїзної наради з питань будівництва інженерно-технічних споруд уздовж лінії державного кордону України в межах реалізації проекту «Стіна» на Луганщині. Загалом знадобиться приблизно 10,2 тисячі гектарів для облаштування такої лінії.

Керівник Луганського науково-дослідного інституту проектування та землеустрою Тетяна Ємельянова запропонувала провести оцінку земель сільськогосподарського призначення державної власності для визначення можливості рівноцінного обміну земельних ділянок. Підготувати та надати пропозиції щодо можливостей обміну земельних ділянок у межах кожної сільської ради запропоновано сільським головам.

За попередніми спостереженнями фахівців, люди, чиї земельні ділянки вже потрапили в зону спорудження фортифікаційних споруд у зоні АТО на Луганщині, у схожій ситуації віддають перевагу земельним ділянкам такого самого бонітету перед вартісним відшкодуванням. І навіть готові переїхати жити туди, де їм запропонують таку земельну ділянку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua