"Зерновий прогноз підвищено"

14 сiчня 2016

Виробництво зернових в Україні у поточному маркетинговому році підвищиться на 0,7% (до 60,3 мільйона тонн) порівняно з грудневим прогнозом, прогнозує Міністерство сільського господарства США. Оцінку врожаю фуражного зерна в Україні також підвищено порівняно з груднем — на 1,5% (до 33,3 мільйона тонн). Експорт кормового зерна очікується на рівні 20,13 мільйона тонн.

Прогноз урожаю пшениці не змінився — 27 мільйонів тонн, тоді як експорт цієї культури, за оцінками USDA, в поточному маркетинговому році (липень 2015 — червень 2016) становитиме 15,5 мільйона тонн. Урожай кукурудзи в Україні, за січневими прогнозами USDA, становитиме 23,5 мільйона тонн, що на 2,2% більше, ніж прогнозувалося в грудні. Обсяг поставок кукурудзи на зовнішні ринки очікується на рівні 15,5 мільйона тонн, повідомляє УНІАН.

А вітчизняне Міністерство аграрної політики та продовольства передрікає експорт зерна за підсумками поточного маркетингового року більш ніж 36 мільйонів тонн. Минулого періоду цей показник становив 34,8 мільйона тонн. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua