"Жінкам варто уникати сидячого способу життя є ризик ниркової хвороби"

4 жовтня 2012

ОФІСНА РОБОТА. Здоров'я нирок може різко погіршитися, якщо людина постійно сидить. У таких людей також підвищений ризик діабету, серцевого нападу, хвороб кісток і деяких форм раку. Що стосується нирок, то в особливості ризикують жінки, передає WebMD.

Так, жінки, які сидять менше трьох годин на день, на 30% рідше стикаються з хронічною хворобою нирок у порівнянні з жінками, які сидять більше восьми годин. Причому, вага, наявність тренувань в розпорядку дня не грали ролі.

Однак регулярна фізична активність начебто 30-хвилинної прогулянки все ж допомагає знизити ризик хвороб нирок у чоловіків, але не у жінок, говорять вчені. У будь-якому випадку, саме жінкам варто уникати сидячого способу життя, радить Томас Йейтс з Університету Лестера. Він зробив цей висновок на основі даних приблизно 6 тис. чоловік.

А Марк Гамільтон підкреслює: тривале сидіння шкідливо для всіх. Тому, якщо у вас немає проблем з вагою і ви навіть тренуєтеся, але багато сидите, проблем не уникнути. Поки йому не вдалося з'ясувати, чи можна знизити ризик хвороб нирок, якщо вставати кожні 30 хвилин. 

УНН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua