"Жителів Дніпропетровська захищатимуть красуні"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
28 сiчня 2016

На вулиці Дніпропетровська вийшли перші 90 автопатрулів та піші команди нових поліцейських. Це вже дев’яте місто України, де запрацювала нова патрульна поліція.

«Тепер на дорогах стане безпечніше їздити та ходити, безпечніше буде добиратися додому у вечірній час. Упевнений, що рівень злочинності в нас зменшиться в рази уже з першого тижня роботи патрульної поліції», — заявив начальник патрульної поліції Дніпропетровська старший лейтенант Володимир Богоніс, колишній бойовий офіцер полку «Дніпро-1». Він запевнив, що для цього поліцейські докладатимуть максимум зусиль. Загалом у лавах нової служби 54 учасники АТО, майже 100 колишніх міліціонерів. Більшість полісменів має юридичну освіту.

Дніпропетровськ нову поліцію зустрічав з любов’ю і надією. Фото надане прес-службою Дніпропетровської ОДА

Участь у бойових діях на сході України в лавах Нацгвардії вплинула на рішення колишнього інженера, випускника Національного гірничого університету в Дніпропетровську Сергія Михайлюка після демобілізації піти знову на службу, але вже мирну.

«Сподіваюся, що ситуація в країні зміниться на краще. Вважаю, що всі перед законом мають бути рівними і відповідати за законом», — каже Сергій.

Дніпропетровську поліцію прикрашають не тільки новенька красива форма, а й 200 чарівних жінок. Серед них 24-річна Антоніна, яка має фах інженера-землевпорядника, та вирішила змінити професію.

«Я давно хотіла, і ось випала можливість. Навчатися було нескладно й цікаво. Переконана, все у нас вийде. Дуже хочу, щоб усе, про що мріємо, здійснилося», — розповіла патрульна.

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко згадав, як усе починалося ще торік у червні: «Пам’ятаю день, коли ми з Екою Згуладзе планували реалізовувати цей проект. Тоді навіть не було закону про поліцію. Сьогодні інша ситуація. Сподіваюся, що разом доведемо всьому українському народові, що всі перед законом рівні: і ви, і я, і будь-який громадянин України».

Дніпропетровський міський голова Борис Філатов зауважив: «Уже розроблено схеми координації взаємодії роботи міської влади з поліцією. Насамперед це стосуватиметься питань, пов’язаних із патрулюванням вулиць, боротьбою зі злочинністю. Проте міська влада дуже просила допомоги й у боротьбі з незаконними МАФами, знищенням кабелів, розкраданням металобрухту, люків, боротьбою з незаконними пунктами приймання металобрухту тощо», — розповів Борис Філатов.

Підтримку новій поліції пообіцяв і голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. Він заявив, що 2016 року буде ухвалено нову регіональну програму для підтримки правоохоронних органів. Вона діятиме п’ять років. І вже є кілька напрямів, які заплановано реалізувати насамперед у малих містах та районах регіону.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua