"«Журналістська співдружність» – марафон на підтримку колег"

Наталя ЗВОРИГІНА
27 березня 2012

 

ДОБРОЧИННІСТЬ. Запорізька обласна організація НСЖУ ініціювала благодійний марафон, щоб забезпечити адресну допомогу ветеранам журналістики.

Підготовлений за ініціативою обласної організації Національної Спілки журналістів України благодійний марафон «Журналістська співдружність» зібрав у кіноконцертному залі імені Довженка  людей небайдужих. Вшанувати ветеранів місцевих засобів масової інформації сюди завітали представники органів влади, громадські діячі, керівники провідних підприємств краю, а також нинішні і майбутні колеги–журналісти. По суті, тут відбулася справжня зустріч поколінь: поруч із сивочолими гуру пера і мікрофона у глядацькому залі сиділи маститі сучасні журналісти і юні дарування з факультетів журналістики місцевих вишів.

«Ми всі – єдина родина, бо нас ріднять творчість і талант, – звернулась до колег голова обласної організації НСЖУ Наталя Кузьменко. – На правах рідні ми, нині діючі журналісти, прагнемо надати допомогу ветеранам–журналістам, журналістам–інвалідам та сім’ям, в яких журналісти пішли із життя. Сьогодні членами обласної організації НСЖУ є понад сто журналістів—ветеранів, серед яких є і ветерани Великої Вітчизняної війни. Ці люди по 30–40 років відпрацювали в газетах, на радіо, телебаченні, багатьом допомагали, багатьох рятували, підтримували, а сьогодні вони самі потребують нашої допомоги Більшість із них живе у скрутних умовах і потребує матеріальної підтримки та допомоги у лікуванні. За підсумками проведення марафону планується на постійній основі надавати їм адресну допомогу».

Серед благодійників, що долучилися до шляхетної акції, був і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Посадовець відмітив, що, нажаль, така затребувана сучасним суспільством професія як журналістика не забезпечує безбідної старості. Тому ті, хто можуть надати допомогу, мусять це зробити.

«Регіональна влада визнає видатну роль працівників ЗМІ у розбудові демократичного громадянського суспільства, а тому прагне конструктивної співпраці, – відмітив Олександр Пеклушенко. – Цього року вперше з обласного бюджету  виділено суттєві кошти – 110 тис грн. на виплату стипендій ветеранам журналістики, премій діючим працівникам ЗМІ, організацію творчих фестивалів. І сподіваюсь, протягом року ця сума  ще буде збільшена».

Відгукнулися на проведення марафону керівники комбінату «Запоріжсталь», які завжди допомагають у проведенні соціальних та благодійних програм, філії «Запорізька дирекція ПАТ «Банк Камбіо», СВК «Перемога», ПП «Асоль» та багато інших. До участі у марафоні запрошувалися колективи підприємств, організацій та окремі громадяни, які зробили свій посильний внесок у скарбничку марафону.

«Засоби масової інформації – це дієвий рупор і рушій позитивних перетворень в нашій державі, – висловив свій погляд на діяльність журналістів керівник сільськогосподарського виробничого кооперативу «Перемога»( Василівський район) Віктор Грищук, який особисто прибув на марафон. – Я так собі мислю: влада – це карасі, а ви –журналісти – маєте бути щуками, щоб карасі не дрімали».

В рамках марафону пройшов благодійний концерт, у якому взяли участь заслужена артистка України Інна Гапон, заслужений працівник культури України, запорізький співак і композитор Анатолій Сердюк , народний ансамбль запорізької міліції «Пернач» та ще чимало відомих запорізьких виконавців. Медіа–партнерами благодійного марафону «Журналістська співдружність» виступили всі регіональні ЗМІ.

Всього у ході двохгодинного марафону зібрано понад 35 тисяч гривень, і кошти продовжують надходити на розрахунковий рахунок обласної організації НСЖУ. 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua