"Зі спільною молитвою переможемо"

3 червня 2016

Нині, коли наша держава бореться проти російського агресора, особливо гостро постає потреба в єдності заради миру, свободи, гідного майбутнього. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час П’ятого національного молитовного сніданку.

«Молитовні сніданки за участі представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, урядовців, бізнесменів, — це добра традиція в багатьох демократичних країнах, і тепер ця традиція приживається і в нас, в Україні, у найдраматичніші часи нашої новітньої історії, — сказав Президент. Він подякував усім, хто, незалежно від конфесії, молиться за українську армію, за наших захисників, і закликав до згуртованості у збереженні та підтримці суспільної злагоди заради європейського майбутнього нашої держави.

В Україні від рук російських агресорів гинуть найкращі сини й дочки нашої землі — захисники Вітчизни, страждають мирні жителі Донбасу. Сотні тисяч українських громадян з вини Кремля вимушені залишати свої домівки. Нелегко доводиться тим людям, які опинилися у так званій сірій зоні на лінії розмежування. Ще тяжче багатьом із тих, хто опинився на окупованих територіях, повідомляє прес-служба Президента. «У таке лихоліття особливо багато людей звертаються за підтримкою до Бога, молячись зупинити війну», — сказав Президент і нагадав слова Ісуса: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться».

На окупованих територіях Донбасу відбувається тотальне порушення прав людини, зокрема обмеження релігійної свободи, переслідування віруючих та утиск їхніх прав. Насамперед це стосується греко-католиків, православних Київського патріархату, протестантів, мусульман, іудеїв. Цілеспрямовані напади супроводжують викраденнями, побиттям, катуванням, погрозами, захопленнями храмів і молитовних будинків, соціальних та реабілітаційних центрів. «Як ніколи важлива позиція тих християн, які йдуть захищати рідну землю, пам’ятаючи слова зі Святого Письма: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх».

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман також узяв участь у Національному молитовному сніданку, повідомляє департамент інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату КМУ. За словами глави уряду, традиція таких заходів дає змогу кожному «замислитися над тим, що ми робимо сьогодні, як живемо, як хочемо будувати наше спільне майбутнє».

Володимир Гройсман переконаний, що запорука здійснення будь-яких планів — духовна сила та єдність. «Нам не вистачає елементарної єдності, яка дає можливість здолати ті виклики, які важливі й складні не лише для українців, а й для Європи і світу, — наголосив Володимир Гройсман. — Хотів би, щоб ця єдність увійшла у наше життя на багато років».

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua