"Злочинці від них не упливуть"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
7 жовтня 2011

СПОРТИВНА ПІДГОТОВКА. В Дніпропетровську міліціянти України змагалися у плаванні.

Не інакше як приклад зіркової колеги, неодноразової олімпійської чемпіонки Яни Клочкової, яка теж має міліцейські погони, не давав спокою учасникам відкритого чемпіонату Міністерства внутрішніх справ ─ Центрального спортивного клубу міліції України з плавання. До Дніпропетровська приїздили 17 міліцейських команд з різних регіонів України -- представники головних управлінь МВС, внутрішніх  військ  та  вищих навчальних закладів системи міністерства. У змаганнях, що відбулися у найкращій водній арені України -- басейні спортивного комплексу «Метеор» ─ також взяла участь і збірна команда поліції Німеччини. Всього на чемпіонаті у плаванні змагалися приблизно 150 правоохоронців.

 Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Дніпропетровській області, німецька команда завітала на українські перегони невипадково. Адже Німеччина має  найкращу в Європі систему підготовки поліцейських у прикладному плаванні. Перед початком змагань представники німецької делегації провели семінар-нараду, на якій поділилися досвідом та продемонструвати українським колегам свої передові методики.

  І зрозуміло, показали їх результати й на водних доріжках «Метеору». Очільник ГУМВС України в Дніпропетровській області генерал-майор міліції Віктор Бабенко зазначив, що змагання є головною репетицією перед   чемпіонатом Європи серед поліцейських з плавання. Його заплановано провести у 2013 році, також у Дніпропетровську.

 А цього року у чемпіонаті МВС України з плавання його учасники виборювати понад 100 нагород в особистому і командних заліках на 22 різноманітних дистанціях серед жінок та чоловіків. Тренер збірної Німеччини Ганс Хусвельд високо оцінив українських спортсменів-правоохоронців. Він зазначив, що українці майже такі ж сильні, як і німецькі поліцейські.

  Перше місце у командному заліку посіла команда внутрішніх військ МВС України,  друге ГУМВС України в Донецькій області. А третє місце вибороли господарі змагань

спортсмени ГУМВС України в Дніпропетровській області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua