"Змагаються великі родини"

Роман КИРЕЙ
2 червня 2012

ДОЗВІЛЛЯ

У селі Піщане на Черкащині підбили підсумки конкурсу на кращу багатодітну сім’ю району

Роман КИРЕЙ
для «Урядового кур’єра»

У розмаїтті багатопланових заходів на підтримку багатодітних сімей, особливе місце на Черкащині займають різноманітні фестивалі та конкурси. У них залюбки беруть участь родини з усіх куточків області. У Золотоніському районі, де багатодітних сімей налічується 252, популярне змагання на звання «найкращої». У ході конкурсів треба продемонструвати всі здібності й уміння — від приготування їжі та догляду за найменшими, музики та співів, танців та малювання, до навичок здорового способу життя, витривалості та кмітливості в незвичній ситуації. 

У родині Голяченків усе ділиться на п'ятьох — і труднощі, й радість. Фото автора 

Сім’ї Олександра й Тетяни Лазарьонків із Пальмири, яку визнали найкращою, на урочистостях у Піщаному вручив подарунок голова районної ради Микола Собченко. Всі 14 відзначених на цьому святі сімей одержали по мішку цукру від директора місцевої агрофірми «Маяк», Героя України Миколи Васильченка. «Своїм» же багатодітним — прийомній сім’ї Людмили Манжули з Піщаного та Зінаїди Кравченко з Хуторів Каврайських — від Миколи Васильченка дісталися ще й продуктові набори — цілі лантухи з ковбасою, медом, олією та крупами.

Найспортивнішою сім’єю в районі визнані сільський голова Шабельників Ігор Гвоздь із дружиною Тетяною. А найперспективнішими назвали Голяченків з Маліївки, які усиновили п’ятеро дітей, причому четверо крихіток з однієї сім’ї — подібний випадок в Україні поки що єдиний. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua