"ЗНО набуває популярності"

15 червня 2012

ТЕСТУВАННЯ. Організацію та проведення ЗНО-2012 здійснено з дотриманням усіх вимог. Про це на брифінгу в Будинку уряду розповів міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. 

«15 травня тестом з хімії в Україні розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які цього року виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України, — розповів хронологію подій головний освітянин. — Усі підготовчі до ЗНО заходи було здійснено в повному обсязі і на належному рівні, про що свідчить оцінка громадських спостерігачів проведення тестувань. Так, 17 травня відбувся іспит з російської мови і географії, 21 і 22 травня в два етапи — з математики, в якому взяли участь майже 200 тис. чоловік. 24 травня учні складали всесвітню історію. 26 травня — англійську мову, того ж дня — німецьку, французьку та іспанську мови. 28 і 29 травня в дві сесії пройшло тестування з української мови та літератури».

Цього року для спостереження за перебігом ЗНО зареєстровано рекордну кількість громадських спостерігачів — 1716 осіб. Тобто практично всі пункти тестування було забезпечено їхньою присутністю, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. За даними міністра, на тестуванні з усіх предметів зафіксовано підвищення явки учасників ЗНО: «У цьому році спостерігається підвищення явки абітурієнтів. Так, на популярний тест з української мови та літератури в 2010 році прийшло 88% загальної кількості заявлених осіб, у 2011 — 89%, а в 2012 на тестування з’явилося  близько 93% заявлених. На  математику в 2010 році прийшло 85%, торік — майже 88%, а цьогоріч — майже 92%». Дмитро Табачник нагадав, що остаточні результати тестів буде оголошено до 1 липня. Якщо ж абітурієнт не згоден з результатами, він може подати апеляцію до апеляційної комісії протягом трьох днів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua