"Знову біс поплутав"

3 серпня 2012

ГРІХ. У Маріуполі затримали пастора, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх.

61-річного єпископа церкви Ісуса Христа правоохоронці затримали в молитовному домі, де він о п’ятій годині вечора саме проводив «молодіжну службу». Стосовно підозрюваного порушено карну справу за ч. 2. ст. 156 КК України «Розбещення неповнолітніх». За словами в.о. начальника управління по боротьбі з кіберзлочинністю ГУМВС України в Донецькій області Андрія Небитова, від згаданих дій пастора потерпіли не менше десяти дітей.

Як це часто буває, у слідчому ізоляторі затриманому різко погіршало, і його довелося перевезти до кардіологічного відділення міської лікарні, де він опинився  під наглядом і міліціонерів, і медиків. Підозрюваний — житель Маріуполя, колишній моряк, багатодітний батько (в сім’ї семеро дітей), який свого часу заснував неохристиянську церкву Ісуса Христа Повного Євангелія.

Чолов’яга свого часу вже був судимий і побував за ∂ратами саме за сексуальний зв’язок із хлопчиками. Також його звинувачували у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, а влітку 2000 року пастора знову притягали до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх, і Жовтневий районний суд міста виніс вирок: позбавлення волі на два роки. Втім, тоді маріупольцеві завдяки амністії вдалося уникнути буцегарні. А нині головною фігуранткою у справі проходить 13-річна дівчина, якій пастор приділяв аж занадто багато уваги. До речі, батьки неповнолітньої — також парафіяни цієї церкви.

Досудове слідство триває, і, за попередніми даними правоохоронців, ідеться про причетність пастора до розбещення кількох дітей. Якщо вдасться довести провину підозрюваного, цього разу його можуть ув’язнити на строк до восьми років.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua