"Зона АТО: найбільше потерпають бюджетна сфера й інфраструктура"

2 липня 2015

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив віце-прем’єр-міністрові — міністрові регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку вивчити питання й подати на розгляд уряду проекти рішень стосовно додаткових соціальних гарантій для працівників бюджетної сфери, місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування Донецької і Луганської областей, які працюють в умовах підвищеної небезпеки, та надання компенсацій громадянам за зруйноване житло.

Відповідні доручення глава уряду озвучив за підсумками зустрічей із головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським та головою Луганської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем.

Під час зустрічей обговорено питання чергових порушень мінських домовленостей очолюваними та спонсорованими Росією терористами.

Геннадій Москаль проінформував Прем’єра про те, що керовані РФ терористи, крім обстрілів позицій Збройних сил України, здійснюють цілеспрямовані обстріли об’єктів інфраструктури в населених пунктах області, житлових будинків, шкіл та інших навчальних закладів задля виведення з ладу електричних мереж, газогонів, мереж водопостачання і, як наслідок, зупинки підприємств та руйнування населених пунктів загалом.

Павло Жебрівський звернувся до уряду з пропозицією про додаткові соціальні гарантії для працівників бюджетної сфери, місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування, які працюють в умовах підвищеної небезпеки, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Голова Луганської облдержадміністрації звернувся до Кабінету Міністрів з пропозицією розглянути питання про надання компенсації громадянам, житло яких було знищено.

Згадані на початку доручення Арсенія Яценюка Геннадієві Зубку стосуються докладного вивчення цих питань і подання проектів рішень на розгляд Кабінету Міністрів із запрошенням на засідання уряду керівників Донецької та Луганської ОДА.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua